Nova Politika

15.04.2011., petak

Hoće li žrtva hrvatskih generala ( ponovno ) biti uzaludna ?!

Semper Contra :


Vratio sam se sa suprugom iz obližnjeg grada, kad je počelo čitanje presude trojici generala.

Nisam mogao slušati. Otišao sam usisavati svoj brlog. Čak sam brisao prašinu s CD-a koje nisam obrisao vjerojatno otkako sam ih kupio. Brišući prašinu, navrla su mi sjećanja na vremena kad sam očekivao vijest o dolasku na svijet moje prve unuke čiji je porod kasnio nekih desetak dana. Bio sam tada na brijegu sa suprugom i „deljao“ štapove skidajući im djelomično koru i kreirajući na njima ornamente kako to rade dokoni pastiri čuvajući stada na velebitskim vrletima.

Dok sam prao suđe nakon ručka, slušao sam nemušte izjave naše Predsjednice i Predsjednika. Umjesto da na radiju grme domoljubne i borbene pjesme mi slušamo idiotske izjave da „osuda generalima nije osuda domovinskog rata“ i njegove legitimnosti. Daj naj! Pa u presudi izričito stoji da su suđeni zbog osnivanja „zločinačke organizacije“ s ciljem da se protjeraju stanovnici srpske nacionalnosti. A u okviru koje se to bitke provodio naum „zločinačke organizacije“ ako ne u okviru Oluje i Bljeska. I onda oni pričaju da se tom presudom ne presuđuje i domovinskom ratu.

Bijesan sam na sud (naročito na glavnog suca Nizozemca koji izgleda ni u jednom trenutku nije ni pomislio da su pripadnici vojske njegove zemlje sudjelovali u „zločinačkoj organizaciji“ istrebljenja 8000 ljudi u Srebrenici) a pogotovo na izjave naših vrlih predstavnika vlasti iz kojih se jasno vidi da im je jedino stalo da im ne propadne ulazak Hrvatske u EU pa se izjavama uvlače debelo u guzicu sudu i EU sve pod krinkom „mi smo pravna država“. Pa ako jesmo zašto sami nismo procesuirali zločine „zločinačke organizacije“ a ne da to čine drugi koji uopće nisu za Hrvatsku ni znali do Bljeska i Oluje.

Jednako bi tako sada stajao na balkonu i urlao kao što sam to radio 1991. kada su ispod mojeg balkona prolazila oklopna vozila JNA iz Slovenije. Žena me gurala s balkona da me „ne bi upucali“. Naročito na našu vlast iz vremena kada su zlodjela, a jesu, počinjena i kada ih se nije procesuiralo. Ljut sam i na Gotovinu zbog čega nije sankcionirao zločine a ako nije mogao trebao je odstupiti.

Izgleda da su svi oni, uključivo i Franju Tuđmana, mislili da će ovaj rat proći jednako kao i drugi svjetski rat. Da će samo pobjednici suditi pobijeđenima. E malo morgen. Druga su vremena. I onda su, tako zaslijepljeni prošlošću, prihvatili osnivanje tog političkog suda kojemu je jedini cilj da dokaže i pokaže da je to bio građanski rat uz vanjsku pomoć, za što u krajnjem slučaju imaju i pravnu podlogu jer između Srbije i Hrvatske nikada nije objavljen rat. Ali onda nema ni ratnih zločina.

No dosta. Previše sam ljut i frustriran da bih racionalno mislio i pisao. Drljam što mi pada na pamet.

Ipak na kraju. Znate što je najžalosnije od svega toga?

U skladu s hrvatskim „a kaj pak nam moreju“ - svi ti prosvjedi, demonstracije, kuknjave trajat će jedno izvjesno vrijeme, a onda će se svaki od nas zatvoriti u svoju kuću, stan, klet i zapopevati „još Hrvatska ni propala dok mi živimo!“ Tko se još sjeća: „Svi smo mi Nor(a)c!“ A dio naroda sačuvat će slike generala pa će stariji mlađima ostavljati u amanet da se osvete za njihovo robijanje. Déja vu! I mržnji na ovim područjima nikada kraja.

Da se barem ispuni moja želja, koju sam iznio u jednom komentaru napisavši da naši generali kojima se sudi u Hagu imaju šanse da još jednom učine veliko djelo za Hrvatsku, ako slučajno presuda na zatvorske kazne probudi puk i on bude glasao PROTIV ulaska Hrvatske u EU.

No bojim se da su moja ufanja bez osnova. Opet će se radije prikloniti fikciji „zlatnog teleta“ i „medu i mlijeku“.



Gordian Knot:


Ovo krdo po trgovima koje je cekalo presudu Gotovini i ekipi nije skuzilo najbitniju stvar - pozitivna ili negativna odluka 'suda' (komicno mi je ekipu koja svaku nezaduzen i neovisan narod svijeta proglasava 'teroristima' nazivati imenom institucije koja bi trebala predstavljati pravdu), tvoje cekanje i nadanje govori da si ti i dalje ta ovca koja ocekuje da je netko drugi vodi. Lizanje dupeta svim mogucim centrima moci (sada jos i Papa dolazi da amenuje svoje vjerne ovce - Hrvatska je vjerojatno jos jedino mjesto gdje se moze dovuci na racun ovaca) ima visoku cijenu, a to je na grosteskan nacin Hrvatska placa - ameri su organizirali Oluju (sjede na Crnomercu od 1992. i jos im debelo placamo), i sada se preko nje Hrvatska opet prikazuje fasistoidnom zemljom (taman prigodno, jer je doslo vrijeme otimanja posljednje imovine iz ruku nacije).

I jos dva zanimljiva principa, koja primjecujem u ovoj nakaradnoj grabezljivoj ekonomiji, a i jos nakaradnijoj katolickoj religioznosti.

Naime, ekonomija te uvjerava da ti uvijek trebas grabiti od drugih jer nema dovoljno, sto je laz i manipulacija, a religija tvrdi da nemas vlastitu energiju i kontakt s Bogom, sto je isto laz.

Nadalje, ekonomija zeli da budes zaduzen od rodjenja, a katolicanstvo tvrdi da si kriv od samog rodjenja, prema tome, trebas ici svojim gospodarima po 'spas' - u oba slucaja, slab si, duzan, kriv, lose se osjecas, nista ne mozes, places, cmizdris (sto sada vidimo), i - dobrovoljno si predao svu moc u svojem zivotu onome tko te uvjerio da je tako.

I u toj totalnoj ekonomskoj tuzi i pravnoj nepravdi, eto, nitko ne primjecuje da hrpa pasa (ne zelim vrijedjati plemenite zivotinje, al ipak za ovce trebaju psi cuvari) ima nove svemirske uniforme, palice, oruzje, oklope, da bi mlatila po vlastitom narodu za tu saku novaca sto im sustav ispljune.

Sto drugo reci nego prigodno - Amen!



CRNI BLOG KOMUNIZMA : Tuđman je kriv za sve !

Ad 18.04.2011.


„Nevjerica, šok, bijes, ogorčenje, nemirenje s nepravdom. Hrvati su s pravom bijesni i ogorčeni zbog izrečenih kazni hrvatskim ratnim zapovjednicima Gotovini i Markaču. No, treba skinuti mrenu s očiju i pogledati istini u oči a ta istina je gruba, strašno bolna i krvavo okrutna.

Treba se prisjetiti Cvjetnice 1990. godine kada su glavnog krivca za sadašnje haške osude, Titovog kvislinga, ocvali udbomafijaši uz pomoć kupljenog klera promovirali u drugog Mojsija da izvede hrvatski narod iz višestoljetnog ropstva. Odbacili su već na samom početku hrvatske pravednike i mučenike a prihvatili vlastite krvnike da budu temelj nove Hrvatske. I onda je sve započelo zlo i naopako.

Udbomafija i hrvatski KOS pronašao je najbolje suradnike i saveznike ne u progonjenoj, izmučenoj i slobodarskoj Hrvatskoj već u Voždu sa Dedinja. Recept tajnih sporazuma iz Karađorđeva 1991. godine za podjelu BIH sa beogradskim krvnikom nastavljen je sve vrijeme uključujući i Oluju 95. Hrvati u BIH takvom zločinačkom Tuđmanovom politikom svedeni su danas na obespravljenu nacionalnu manjinu kojoj prijeti nestanak, a na hrvatski narod u Republici Hrvatskoj sručile su se haške presude hrvatskim generalima prema proročkom biblijskom upozorenju „ Neka se osuši desnica moja, Jeruzaleme, ako te zaboravim“.

Hrvatski narod izabrao je od 1990. naovamo vladajuće garniture koje su u svojoj oholosti i samodostatnosti potpuno zaboravile da nije narod zbog njih nego da su i HDZ i SDP sa njihovim satelitima zbog naroda.

Međutim, akciji Oluja 1995. godine prethodili su tajni dogovori i sastanci Tuđmana i Miloševića o razmjeni teritorija i stanovništva na način da će bosanski i kosovski Hrvati naseliti okupirana hrvatska područja a evakuirani Srbi iz takozvane Krajine preseliti u Republiku Srpsku i ondašnju Jugoslaviju i Kosovo.
Dakle, nakon dogovora oko podjele BIH koja je i provedena ali na koncu na hrvatsku štetu, slijedio je i dogovor oko zamjene hrvatskih područja okupiranih od srpske soldateske u Republici Hrvatskoj sa hrvatskim životnim prostorom u Bosni i Hercegovini koji je prepušten Miloševiću i bosanskim Srbima. Šarinić je bio glavni arhitekt te zločinačke izvedbe i sam je izjavio uoči akcije Oluja 95 da je mala Velika Srbija nužnost a kasnije su se tome i drugi pridružili.

Tuđman i njegova vrhuška izmanipulirali su i zloupotrijebili povjerenje većine hrvatskih vojnih zapovjednika, hrvatsku vojsku i najširu javnost bezobzirno lažući i uvjeravajući ih u blistavu oslobodilačku akciju a prešućujući koja je cijena za to plaćena velikosrpskim agresorima.

Na brijunskom sastanku Tuđman je, da bi odglumio i fingirao velikog državnika, stratega i ratnika, čak i dodatno potencirao potrebu za žestokim udarom na tada ionako slabe snage Martićevih okupatora ; međutim - svojim uputama generalu Gotovini i Markaču zapravo im je napisao izrečenu presudu. Naravno, kao vrhunski podlac i himbeni političar, Tuđman nije rekao svojim suradnicima da se sastanak snima da bi ih poslije mogao ucjenjivati, jer bi po svoj prilici svi sa iole razuma, ili odbili govoriti na tom sastanku ili bi govorili metaforički. Valja podsjetiti da je od stranaka u Republici Hrvatskoj isključivo HSP- HSP 1861. i to u kolovozu 1995. i više puta kasnije upozorila da je akciji Oluja prethodio dogovor sa Miloševićem i kakvu opasnost to može predstavljati za hrvatske državne i nacionalne interese.
Međutim, HSP-HSP 1861. ušutkana je čeličnom cenzurom, ubilačkim atentatima i montiranim političkim suđenjima.

Sva kasnija događanja nakon Oluje idu izravno na račun samog Tuđmana, jer je on bio taj koji je spriječio utvrđivanje bilo čije odgovornosti za počinjenje zločine nad preostalim srpskim civilima, kao što je kasnije onemogućio razgovor generala Gotovine sa haškim istražiteljima, čime ga je izravno izručio u haški pritvor i podizanju optužnice. Tuđman je bio taj koji je snimke ostavio Mesiću da ih ovaj denuncira kome god bilo drago, a isto tako je izravno odbio bilo kakvu mogućnost povratka izbjeglog stanovništva, jer bi to srušilo njegov dogovor sa Miloševićem, koji je za njega bio važniji nego prijetnje sankcijama ili haške optužnice.

Tijekom suđenja general Gotovina nije uopće iznio svoju obranu, što je samo po sebi bila golema pogreška, učinjena ili pogrešnom vlastitom procjenom ili sugestijom odvjetnika koje plaća vlada - pa je pitanje kome su isti lojalni : Gotovini ili Vladi u Zagrebu ?

Haška presuda, koliko god se čini strašna - nije presuda niti Republici Hrvatskoj niti oslobodilačkoj akciji Oluja, ali je više nego snažno i upozoravajuće iskustvo Hrvatima da svaka vlast koja nije poštena, pravedna i demokratska, već: korumpirana, himbena i zavjerenička poput Tuđmanove, koja ubija i progoni svoje pravednike i mučenike - znači propast naroda i države.

Sada nije u pitanju preživljavanje i opstanak naroda ( ali i to može doći u obzir ako se ovako nastavi ), već je prvenstveno pitanje očuvanja i održanja vlastite hrvatske države kao jedinog sigurnog okvira za slobodu i izgradnju demokracije hrvatskog naroda.“



catman & catwoman :


Evo što sam uspjela doslovno iscijediti iz catmana ( branitelj i HRVI ) , kao komentar na ova političko-pravna, kao i ondašnja ratna događanja:

On smatra da su glavni krivci ovakvog stanja svi oni koji su počinili zločine izravno, ili vidjeli krivce, ali su to zataškavali, iako je, npr. Gotovina ( o čemu postoji video snimka ) zapovijedio svojim podređenima da odmah privedu krivce ili istraže zločine. Takvi ljigavci mole se sada javno na trgovima za blažu ili oslobađajuću presudu, a – u biti su ti, koji su ( pod Tuđmanovim konačnim blagoslovom ) nevine ljude poslali na dugogodišnju robiju.

Naveo mi je još nekoliko debilno / izdajničkih primjera iz nedavne naše ratne povijesti, kada je HTV prenio video snimku gdje jedan naš "mudri" branitelj svekolikoj javnosti pokazuje kako su četnici glupi, pa pucaju tromblonom iz kojeg ne znaju izvaditi osigurač, ili kada je "pripametni" Nedžad Haznadar, potaknut eksponiranjem vlastitog istraživačko-novinarskog umijeća ( ili s kojom drugom namjerom ? ) otkrio neprijatelju način opkrbe hranom tada potpuno okupiranog Sarajeva.

Još ranije catman mi je rekao da smo rat dobili samo zato jer su četnici još gluplji i veći kukavice od nas. To su izravni brutalni podaci s terena, i vjerujem mu, jer sam i ja malo okusila taj milje.

Ali se dalje pitam: ako su oni bili tako glupi, kako to da se njima nisu događale takve slučajne ( ? ) provale, koje bi imale dalekosežnije poslijedice, dok je to kod nas bila vrlo česta pojava ? Nadalje, veli mi frendica kako su njenu prijateljicu ( Hrvaticu iz hrvatskog sela ) očito snimili dok je bježala pred najezdom velikosrpskih idiota, pa su ju u Austaliji pročetnički mediji u videzapisu prikazali kao "jadnu protjeranu Srpkinju iz svog srpskog sela" ... Je li i to bila poslijedica njihove "gluposti", ili – nečije svesrdne pomoći u baratanju medijima i manipuliranju raspoloživim podacima ?

Inače, catmana uopće ne zanima politika, niti naše NWO "paranoje", on veli da je svoje odradio. Bilo mi je to čudno i neprihvatljivo, sve do jučer, kada sam shvatila da ću se i ja identično osjećati ako Hrvatska uđe u EU - prstom više neću mrdnuti za ljudska prava : neka se za njih onda bore svi oni koji će glasovati za upad u EU ili uopće neće izaći na referendum. Ne zbog inata ili osvetoljubivosti, nego predosjećaja da ću u tom smislu biti potpuno idejno i energetski potrošena. Onda ću samo brijati meditacije i solarnu yogu, kao što on sada sve svoje slobodno vrijeme koristi za računalo: filmove i serije što tamo gleda.

Branitelji, pogotovo oni s teškim poslijedicama po zdravlje, definitivno su se u tom ratu istrošili, te ih ne bi trebalo specijalno prozivati na daljnje obveze služenju domovini. Ovo je sada informativni rat, te " rat " razvojem svijesti, očito namjenjen za evoluciju neki drugih ljudi, jedne daleko veće i šire društvene grupe, nego što je to bio slučaj ranije.



Andrija Mažić : PSI DEMOKRACIJE

Ad. 19.04.2011.


Prošlo je tek nekoliko dana od presuda generalima, prašina se još nije slegla. Prostodušni puk je šokiran, u nevjerici, izbezumljen, zapravo uplašen, poljuljan u svojoj samodopadnosti i lažnoj nadi da će sutra biti bolje, samo da se riešimo te neugode oko Haaga, samo neka to što prije prodje. Koje sutra? Političke klike su “konsternirane”, “iznenadjene”, hine zabrinutost i nude recepte. Tragikomično je gledati jednog Čačića kako nudi savjet Vladi u svezi s haažkim presudama, a bio je spreman prokazati Gotovinu i uzeti nagradu za taj plemeniti čin, jer, on je legalist, poštuje zakon i demokratsku proceduru. Da se ne zaboravi, toj plejadi legalista koji bi prijavili Gotovinu i, uzput, uzeli zasluženu nagradu pripada i vrla tv zviezda Danijela Trbović i vriedna aktivistica i borac/borkinja (da ne bi bilo rodne diskriminacije) Sanja Sarnavka. Ne zavaravajte se, ne vjerujte hinbenom drhtaju glasa, psi demokracije samo su se na kratko povukli, ipak se boje opravdana biesa branitelja s kojima nema pardona kad podivljaju. Neki su otišli na Daleki iztok lobirati za hrvatsku stvar u kinezkim salonima za pomladjivanje. Da, da, treba nešto smisliti, kakav vic, dosjetku, pošalicu uz kavicu za časak kratiti.

Pred nepunih mjesec dana razgovarah s jednim uglednim intelektualcem, domoljubom i pitah – pa što se još treba dogodit da se Hrvati probude? Nisam dobio odgovor od njega, ali evo, stigao je vrlo brzo s presudom. Što će nas ujedinit, ako ne ova presuda, što nas još može pokrenut iz glupih iluzija o boljem sutra u nekoj obećanoj zemlji gdje je sve posloženo i pripremljeno za nas, tamo nas čekaju izdašni fondovi i samo moramo naučit izpravno “aplicirat” i poteći će med i mlieko, ništo ne moramo radit, sve će fondovi osigurat, ne moramo se čak brinut ni o svojoj imovini, tlu, vodi, zraku koji udišemo, sve je tamo riešeno. Tek se moramo riešit nekih generala, par stotina veterana, samo još to, da zatvorimo to poglavlje, za sada, uzprkos svemu njegovat dobrosusjedske odnose, bez obzira što nam susjedi pod okupacijom drže dielove teritorija, pa što, ionako u euniji nema granica, a mi, zar ne, idemo u tom smjeru u smjeru bez granica pa kad nema granica nikako da ju prevalimo i kažemo – evo, tu smo, unišli smo, prešli smo taj prag. Ta granica je za nas nevidljiva, neuhvatljiva, nedokučiva, neprestano izmiče, a mi posrćemo, padamo, gulimo koljena pužući, upiruću molećiv pogled prema gospodarima kad će konačno reći – pustite ih unutra! Razprodati sve u bezcienje, odreći se djedovine, obraza, ponosa, izdati bližnjega, izdati mrtve, sve, sve to za ulazak u lažni raj, u kolektivnu eutanaziju, toliko žudit, srljat i financirat vlastitu propast primjereno je samo posljednjim vremenima.

Ipak, za nadati se, vjerovat, da nije sve izgubljeno. U velikoj predstavi, zapravo drami, koju zovemo poviest svi smo akteri – netko u sporednoj roli, netko u važnijoj, tek pokadkad pokoji glumac se uzoholi pa poželi biti redateljem, a onda se uplete glavni Redatelj koji svime upravlja i odlučuje kad će biti kraj predstave koji mora doć jer i poviest ima svoj kraj. I nije nama smrtnicima dano da uviek shvatimo smisao poviestnih dogadjanja. Smiešno je ovih dana slušat ugledne povjestničare kako tvrde da oni pišu poviest, ne kojekakva bjelosvjetska sudišta. Oni mogu pisat kronologiju dogodjaja, upinjat se povezat uzroke i posljedice, interpretirat ovako i onako, ali na žalost, riedko srećemo povjestnike koji razumiju smisao poviesti. To je dar Božji, kao što je to dar slikanja, pisanja, pjevanja…jer, poviest je preozbiljna stvar da bi se prepustila izključivo povjestnicima. I tu je ključ, to je stožerna točka obstanka nacije – ovladavanje vlastitom poviestću i dodao bih – jezikom, kojim komuniciramo tu poviest svojim potomcima, prenosimo kolektivno pamćenje, kao što prenosimo svoje osobno sinovima, unucima. Ovladati vlastitom poviestću, jer to nas vodi Istini, a Istina je jedna i ona nas vodi prema njenom izhodištu i odgovoru na pitanje – Tko je Istina? Tu je tragedija povjestnika koji pita – što je istina? Ako upitamo Tko je istina?, odgovor se nameće sam po sebi i ulazite u milost spoznaje stvari. Spoznati, znači biti u milosti Krista. Biti u milosti Krista znači pobietiti u ratu u kojem vam svi analitičari, stručnjaci, geostratezi, prognoziraju siguran i brz poraz. Što nam je, dakle, činit? Za početak, izkopajmo ratne krunice, one koje su ostale zaboravljene u ratnim odorama, koje smo nosili oko vrata i bili u milosti Krista s kojim smo pobiedili. Odbacimo lažne savjete o čuvanju dostojanstva, mirnom rješavanju problema u stilu “stavimo glave skupa”. Ne mogu sve glave skupa, neke će trebat i razbit. Da smo ‘91. poštovali demokratsku proceduru, zaista, stručnjaci, analitičari, geostratezi i ostali mudri pozemljari bili bi u pravu. Ali sloboda se ne osvaja demokratskom procedurom. Kada je ugrožen goli obstanak naroda on ima pravo posegnut i za pravednom silom. I ovo je taj trenutak kad je dopušten svaki oblik javnog neposluha, odpora, sve do uporabe sile protiv nenarodnog demokratskog režima. Demokracija je ugodjena tako da se uviek na vlasti instalira ista klika podieljena u različite stranke, to nam je sada valjda jasno, zato ljudi ne znaju kome bi na izborima dali glas. Gibanja su počela, jasno je i koja su gibanja zdrava, nacionalističko-oslobodilačka, a koja su zavaravanje i obmana. Zašto se sada braniteljima ne pridruže t.zv. fejsovci, lončari s Cvjetnog, studenti, intelektualci, sindikati? Hrvati će sazriet, nema sumnje, nacionalno biće će ojačat, ali još se čeka glava spasonosnog pokreta. Hoćemo li čekat Gotovinu, Markača, Praljka? Ili će zdrav nacionalistički oslobodilački instinkt iznjedrit neko novo ime?

Neka vam je blagoslovljen ovaj hrvatski Uzkrs, napose neka je blagoslovljen našim uznicima generalima i braniteljima ma gdje im uze bile!


Andrija Mažić, "ratni zločinac" iz Siska



Domagoj Margetić : Drugo mišljenje

Ad. 23.04.2011.

http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view &id=2097&Itemid=1


Objavljujemo samo link, jer vulgaran stil pisanja nije primjeren ovom blogu, a cenzurirati necenzurirano se ne smije ;-)

Sve što je ovdje objavljeno u ovom tematskom postu ide na dušu autora, ne uredništva Nove Politike, koje samo želi ukazati na više ( zanimljivih ) perspektiva sagledavanja dotičnog problema.



Spin : NWO protiv vjetrenjača - doslovno


Inače, jeste li znali da je protuzakonito na svoju privatnu kuću postaviti vjetrenjaču, to je apsurdno - pa nitko ne može privatizirati vjetar, tj ne bi smio.

To su sve metode sitnih koraka kojima se želi implementirati PRAVNA STEČEVINA EU.

Al neće to tako ići, ja sam odlučio na svoju kuću postaviti vjetrenjaču i solarne ploče.
Mislim da bi se u nadolazećim vremenima trebali polako isključivati iz mreža u koje su nas priključili STRUJA, TELEFON, GORIVO, vodovodna mreža i ostale mreže, sve se to može vrlo lako zaobići i izbjeći.

Samo što to trebamo obaviti dok smo još u financijskoj mogućnosti (naravno oni koji to mogu).

Evo – primjerice, ja u svom dvorištu imam bušotinu vode (i to u gradu), znači samo mi još treba struja, a to bi se moglo rješiti vjetrenjačom, al naravno to ovi GADOVI ne odobravaju (nisam ni iznenađen previše).

Inače jeste vidjeli naslov u Jutarnjem "NIKAD MANJA PODRŠKA GRAĐANA ROHATINSKOM" ?

LJUDI SE, IZGLEDA, BUDE UNATOČ RAZNO RAZNIM JUDAMA (tomama)

Ja sam možda nekoć bio i skeptik što se tiče ovog zavjeraštva i svega tog skupa, ali kad mi je otac pokušao postaviti vjetrenjaču na vikendicu i KADA MU TO NIJE ODOBRENO, SHVATIO SAM IZ PRVE RUKE DA SE RADI O JEDNOM VELIKOM SRANJU !

LJUDI,. OVI BOLESNICI ŽELE POTPUNU KONTROLU NAD ZEMLJOM VODOM I ZRAKOM

POSTANITE TOGA SVJESNI !!!!!!!!

MOŽDA OVO S VJETRENJAČOM VAMA NE DJELUJE KAO NEŠTO VAŽNO, ALi - TO JE PO MOM SKROMNOM MIŠLJENJU NEŠTO NAJVAŽNIJE U OVOME TRENUTKU !!!

VAŽNIJE I OD GOTOVINE I SVEGA OSTALOG !!!

TO JE NEŠTO NEVJEROJATNO - UNAPRIJED SU NAS ZAKONSKI ONEMOGUĆILI U SAMODOSTATNOSTI, DOK SMO MI RAZBIJALI GLAVU S USTAŠAMA I PARTIZANIMA.

BUĐENJE !

Ne želim reći da sve ovo što se dešava u HR nije važno, u smislu GOTOVINE i ovog i onog, to je svakako važno, ali smatram da nas navode na krivi kolosjek i da se prava igra vodi u ovakovim zvizdrijama kakve sam naveo ...

Korak po korak, mic po mic i uhvatit će nas u zamku kao male miševe ...

ALI - JA IM SE ŽIV SIGURNO NEĆU PREDATI !!!

Došlo je vrijeme za otpor i to u ovim malim, ali životno važnim stvarima:

Možemo i mi ići metodama sitnih koraka - umjesto DA DA DA trebamo reći NE NE NE !



Zaključak : catwoman

Obzirom da općenito imamo pre malo informacija o svemu tome, a vidimo da se tema koristi za višestruke ciljeve, istaknula bih @ Spinove komentare kao najkorisniji zaključak cijeloj ovoj farsičnoj sapunici, te predložila svima da se manje bavimo medijski nametnim problemima ( ovo je bio namjeran projekt - da se vidi kamo to ne / vodi ), a više onima koji se skrivaju od javnosti, o kojima pišu @ Boris i sada @ Spin konkretno, dok je to @ Jupi teoretski i generalno istaknuo u svom postu o NLP-u kao medijsko odvlačenje fokusa javnosti.

Jer – farse se i kreiraju / tempiraju kao kamuflaža za prikrivanje "sitnih koraka", kao u Kurosawinom "Krvavom prijestolju", gdje su se dvorcu protivnika napadači šuljali kamuflirani u grmove, pa je na koncu ( naravno, pre kasno ) jedan od dvoranina vidio da " šuma hoda". Ideja za taj film potječe još od Shakespearea – dakle, tko zna kako dugo nas vodaju žedne preko vode na taj način ?




- 15:55 - Komentari (105) - Isprintaj - Zasebno

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Veljača 2016 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (6)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (15)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (8)
Ožujak 2011 (10)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi

Narode probudi se!

Tekstovi