Nova Politika

25.11.2009., srijeda

Svijet klizi prema novom ratu ?


Piše : CBK


Europska unija dobila je po prvi puta u svojoj povijesti predsjednika, i ministra vanjskih poslova, koji će u ime 27 zemalja-članica, u konzultaciji sa predsjednicima vlada zemalja-članica, voditi vanjsku politiku u ime 500 milijuna građana Unije.

Europski parlament, koji je birao i postavio, imenovao predsjednika EU, o tome je odlučivao glasovanjem, ali uz prethodnu odluku najutjecajnijih zemalja-članica EU odnosno njihovih vlada, odnosno francuske, njemačke i britanske vlade koje su u stvarnosti odlučile, ali kao posrednici, o kandidatima za ove nove položaje koji su uvedeni Lisabonskim sporazumom, neformalni ustav EU, dok je ustav EU odbijen na narodnom referendumu u Francuskoj, ali su ga meštri Unije preimenovali, i ušminkanoga dali Irskoj da sa njega na referendumu skine veto (podmitivši Irsku). O stvarnom čimbeniku koji je u biti postavio novog predsjednika EU, nešto kasnije u postu.

Novi predsjednik EU dolazi iz Belgije, a ministrica (komesarka) za vanjske poslove iz Velike Britanije. Oboje su nepoznati, a Britanka nikada u svom životu nije na nekim višestranačkim izborima izabrana na neki položaj.

Međutim, oboje novih "aparatčika" na čelnim položajima EU su samo foramlno izabrani od Europskog parlamenta koji je isto takova glasačka mašinerija, tor ovaca, kao Hrvatski sabor, jer nitko u tom parlamentu ne piše nikakve zakone nego lobbysti krupnoga kapitala, koji imaju svoje urede u Bruxellesu i Strasbourgu, stavljaju euro-parlamentarcima gotove zakonske nacrte pod nos na izglasavanje, uz provizije, korupciju itd. U biti, Hrvatski sabor se i ponaša europski, jer i u tom parlamentu zakone ne predlažu i ne pišu saborski zastupnici nego vladini službenici. No, ono što je najzanimljivije, novog predsjednika EU i komesarku za vanjske poslove je odabrao Henry Kissinger, vođa para-parlamentarna i para-vladina tijela zvano Bilderberška grupa, ili Bilderberzi, na jednom tajnom sastanku nedavno kraj Bruxellesa, o čemu je ipak saznao i pisao britanski list Guardian. Boli me glava od Europske unije, pa idem na drugu temu: geo-politika...

SAD, svjetska financijska kriza, perspektive?

Tko misli i vjeruje da još uvijek postoji American Way of Life, taj nije u trendu. Za tycoon-e postoji američki san o bogatstvu i prosperitetu, ali govorimo o narodu:

1,1 milijun djece u Sjedinjenim Američkim Državama živi na rubu siromaštva, 49 milijuna Amerikanaca nemaju dovoljno za jesti svaki dan, stopa nezaposlenosti iznosi 17 posto (toliko je otprilike iznosila u Njemačkoj za vrijeme krize dvadesetih i početkom tridesetih godina kada se pojavio jedan tip sa kratkim brkovima), a sveukupni dug Sjedinjenih Američkih Država iznosi 12 tisuća milijardi US$. Američka vlada svaki dan treba 3 milijarde dolara, koje joj nedostaju, za održavanje republike SAD na životu. Vrijednost dolara u odnosu na euro pala je za 14% od ožujka ove godine, u biti, dolar više nije dolar kakav je bio. Pošto je kompletna američka industrijska proizvodnja preseljena u Aziju, radi pohlepe za profitom u liku i djelu jeftine radne snage, SAD nemaju u biti što izvoziti, a uvozni deficit je probio sve plafone. Naftu od Arapa Amerikanci plaćaju državnim kreditnim obveznicama ili mjenicama, slično kao što je poslovao babo Fikret Abdić i velikokladuški agrokombinat “Agrokomerc“, kad je počela tzv. “jugoslavenska kriza“ koncem osamdesetih godina. I unutarnji dug Amerikanci nemogu podmirivati. Država Kalifornija, na primjer, duguje stotine milijardi US$ raznoraznim dobavljačima koje plaća mjenicama. Kada ti isti dobavljači, koji mjenice nemogu naplatiti, žele toj istoj am. saveznoj državi platiti svoje porezne obveze mjenicama za koje jamči State of California, njen gouverner, Arnold Schwarzenegger, kaže: Hasta la vista baby. Dakle, ne može! Jedino što Ameri još mogu izvoziti i za to sebi naplatiti cash je oružje moćne američke vojne industrije koja je 22. 11. 1963. skratila predsjednika Kennedya za glavu.

Državni dug SAD nalazi se u rukama kineskih komunista koji su ga otkupili, ali više ne žele za otkup duga bezvrijedne američke mjenice. Ameri im poručuju: ako ne želite naše mjenice, možda želite naše atomske bombe po glavi stanovnika? (To je komentar, i poruka lista Washington Post, de facto vladina glasnogovornika, na taj problem.) Uglavnom, masovne stečajeve američkih tvrtki, Obamina administracija nije mogla spriječiti niti krizu zaustaviti, a preko tisuću milijardi US$ koje je upumpala u posrnule američke banke, koje su 2008. prouzročile svjetsku financijsku krizu, bačene su u bačvu bez dna. Na kraju, realno gledano, USA su pred stečajem, šo je Washington Post objavio urbi et orbi 13. lipnja 2009. godine.

Analitičari procejnjuju da će se SAD pokušati izvući iz krize kroz ratove, točnije rečeno, o tome će odlučiti uska anglo-američka elita bankara i vlasnika naftnih tvrtki i kemijskih koncerna.

Iako je Američka vojska stacionirana u sveukupno 130 zemalja svijeta, i vodi već ratove u Iraku i Afganistanu, to nije dovoljno, naprotiv, oba rata štete američkoj ekonomiji ali pohlepni veletrgovci naftom profitiraju, i stoga SAD i dalje ratuju jer škodi samo američkom narodu, ne i tycoon-ima.

Jedno drugo carstvo, britanski Empire, se početkom 20. st. nalazilo u vrlo sličnoj krizi kao SAD danas, i britanski lordovi su krizu tada riješili raspaljivanjem svjetskog rata s Njemačkom. Državni rizničar je nekoliko tjedana prije izbijanja Prvog svjetskog rata obavijestio ministra financija u britanskoj vladi, da, ako vlada kroz nekoliko tjedana ne započne ratne sukobe, da britanska ekonomija odlazi u totalni stečaj (dokumente o tome objavio je F. William Engdahl u svojoj knjizi “STOLJEĆE RATA“).

Svakodnevno dolaze izvješća o pritisku na Iran zbog nuklearnoga programa, tako da će islamska republika vjerojatno postati casus belli za novi rat koji se vrlo brzo može pretvorit u svjetski sukob. To je otprilike geo-politička projekcija za slijedeće dvije, tri godine.

Koalicijska vlada Republike Hrvatske je uz pomoć “Socijaldemokratske“ partije, i Hrvatsku narodnu stranku – Liberalni demokrati (zaštitnici krupnoga kapitala u Hrvatskom saboru) kroz glasačku mašineriju "aparatčika" (saborski zastupnici je prelijepa riječ za ovaj "tor ovaca") u Hrvatskom saboru progurala ratifikaciju Sporazuma o arbitraži sa Slovenijom, čime se teoretski odrekla dijela hrvatskog državnoga teritorija kojim kupuje članstvo u Europskoj uniji. Sapienti sat!

Jutarnji list počeo je pisati na veliko o hrvatskoj povijesti, i njegovi “eksperti“ su u posljednjem članku o ranosrednjovjekovnoj hrvatskoj povijesti proglasili Hrvate “koljačima“. (“Hrvati su bili prljavi koljači, a Tomislav nije ni okrunjen“, JL, 22. 11. 2009.). No comment.

HTV je, srećom, ukinuo ciklus emitiranja komunističkih filmova, ali tu se javlja dežurni pas čuvar, Jutarnji list, i odmah napada HTV da se radi o anti-partizanskom leglu. Cilj ovakvoga napada na HTV je vratiti natrag ciklus emitiranja jugo-komunističkih filmova, jer cirkus mora ići dalje, psihološko-propagandni rat protiv hrvatskog naroda još nije završen, jer Hrvatska još nije u EU, i još nije prodala posljednje vrijedne subjekte hrvatskog narodnog gospodarstva, jadranske otoke, slavonske ravnice, hrvatske šume, HEP, INA-u, HŽ itd. Jutarnji list je branitelj krupnog kapitala, i rekli smo da su ljevičari u nas marionete liberalnog Zapada.

Studenti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te u Puli, stupili su u borbeni štrajk. Tako i treba! Ako ne sada, kada? Naime, krupni kapital kroz liberalizaciju javnoga školstva želi preuzeti ovaj javni sektor, i uvesti školarine za sve, na osnovi kojih će moći studirati samo djeca tajkuna. Stoga, pet minuta je do 12! Liberalizacija se lako uvodi, naime, Jadranka dobije iz Bruxellesa zadatak, podijeli ga ministrima, i hopa, cupa, evo ti jednog dana nema više ni djelomičnog bepslatnog školovanja, sve privatizirano i normirano – u globalizmu koji globalisti, tycoon-i zovu “neosocijalizam“ kako bi obični ljudi pali na foru. Ovaj puta toliko. Pozdrav do slijedećega posta! CBK

- 20:37 - Komentari (37) - Isprintaj - Zasebno

21.11.2009., subota

Misterij Piranskog zaljeva


Prenosi : MANAH

SLOVENSKA TAJNA : Uz obalu Istre leže nafta i plin


Datum objave:
03.10.2009 13:50

Sloveniju i njezine političare ne zanima režim plovidbe niti ribarenje u Jadranskom moru. Njihov je cilj - tvrdi umirovljeni časnik HV-a Nediljko Pušić, pozivajući se na
relevantnu dokumentaciju svjetskih institucija i stručnjaka kojom raspolaže - osigurati suverenitet nad dijelom sjevernog Jadrana ispod čijeg dna se nalaze
ogromne količine nafte i plina te steći suverenitet nad lijevom obalom Piranskog zaljeva kako bi mogli eksploatirati rudno bogatstvo koje se nalazi ispod kamenoloma!

Pušićevo senzacionalno otkriće, koje je doista u cjelosti potkrijepljeno topografskim kartama i geomorfološkim studijama svjetskih stručnjaka i znanstvenika, u dobroj mjeri demistificira slovensku nepopustljivost u pregovorima s Hrvatskom oko Savudrijske drage, piše Slobodna Dalmacija.

Istodobno, baš u vrijeme odmrzavanja slovenske blokade hrvatskog puta u EU, otvara nove dvojbe za Vladu Jadranke Kosor. Naime, slovenske pretenzije, slijedom najnovijih saznanja, daleko nadmašuju ribarske zahtjeve za koćarenjem u tom dijelu Jadrana ili njihove pomorske ambicije, a moglo bi se zaključivati i da su ribarima manipulirali samo da bi prikrili prave razloge ucjene blokadom hrvatskog establishmenta u procesu priključenja EU.

Sistematični pravnik s mirovinom časnika HV-a i evidentnim viškom vremena koje nevjerojatno produktivno troši, u intrigantnu privatnu "istragu" značaja Piranskog zaljeva ušao je potaknut suspenzijom hrvatskog ZERP-a nakon snažnog pritiska koji je na RH izvršila Slovenija uz potporu EU.

Zašto je Hrvatska pristala biti jedina država na svijetu koja odustaje od primjene svoga zaštićenog eko-ribolovnog pojasa?

U siječnju 2008. g. počeo je istraživati uzroke koji su doveli do pat-pozicije u Piranskom zaljevu, uvjeren da se iza javno deklariranih razloga moraju kriti neki važniji, tajni koje Slovenci nikad nisu dali ni naslutiti. Krenuo je izučavati stare zemljovide iz 12.stoljeća, pa sve do onih iz 19., fokusiran osobito na tok i ušće rijeke Dragonje.

No, u tom "grmu nije ležao zec", niti su se karte imalo razlikovale. Prionuo je potom proučavanju nautičkih karata Jadrana s kraja 19.stoljeća . Prostudirao je i novije, moderne nautičke karte. Ništa sporno nije otkrio, obalne crte potpuno su se se poklapale.



NATO bombe u Jadranu


Nediljko Pušić dobio je prvu bitku s tromom hrvatskom "državnom administracijom". Ne izravno od Vlade RH, nego od jednog od čelnih ljudi Zapovjedništva NATO-a za vrijeme posjete Splitu.Tada je izrijekom rečeno da će NATO pomoći Hrvatskoj u vađenju odbačenih bombi u Jadranu koje su "posijali" NATO zrakoplovi nakon "kosovske krize", vraćajući se iz borbenih akcija uSrbiji. Pušić je, naime, prvi za "SD" o tome progovorio, upozoravajući da bi jedna od takvih odbačenih
NATO-bombi mogla biti i uzrokom kornatske tragedije. Svoje je teze i tada, kao i ovaj put,dokumentirao,a raspolagao je i s kartama na kojima su ucrtane "zone odbacivanja" neželjenog tereta ,od kojih jedna prema NATO-kartama, prelazi preko Kornata

Treba li i na novo Pušićevo otkriće tek lakonski odmahnuti rukom?

E,tada je posegnuo za topografskim kartama u kojima je ucrtan Piranski zaljev, počev od "Pregledne K und K generalštaba topograf.karte br.31-45 mjerilo 1:250 000 iz 1900.g.", preko sovjetskih (voenno-topograficheskoe upravlenie generalnog staba VTU GSh) karata L-33-88-V i L-33-88 iz 1973.-1991.g.do američkih (national geospatial-intelligence agency) - 1985-I iz 1993.g., pa čak i karte bivše JNA (VGI) br. 366-1-1 iz 1982.g. te karte topografskog zavoda Slovenije br. 4611 iz
1995.g.

Da bi ih mogao "čitati", morao je savladati preko 250 vrsta topografskih znakova ,i nakon svega zaključio da se karte međusobno razlikuju tek u dva detalja .

Naime, u sovjetskim i američkim kartama bili su ucrtani svi dalekovodi, a u američkim su bili i kamenolomi numerirani. Toga u jugoslavenskim i slovenskim kartama nije bilo.

Kako je riječ o čovjeku koji ne staje dok ne dobije sve odgovore, brzo je shvatio u čemu je "kvaka 22". Amerikanci i Sovjeti ucrtavali su dalekovode na karte zbog vojnihletjelica-helikoptera i niskoletećih borbenih aviona koji su glavno sredstvo svih njihovih borbenih djelovanja, i na taj način otklanjali potencijalne smetnje i rizike.

Ali,zašto su "Ameri" numerirali kamenolome, e , to je tek trebalo otkriti !

Zahvaljujući opsežnoj literaturi (Terrain Analysis FM 5-33, Topohraphic surveying FM 3-34.331, Minerals for atomic energy by Robert D.Nininger), i tu je enigmu riješio. Numeracija svih kamenoloma u kraškim područjima svijeta sračunata je na lakše pribavljanje podataka o nalazištima strateških sirovina kao što su uran, torij i berilij. A topografska karta Piranskog zaljeva zorno pokazuje da su kamenolomi samo na njegovoj lijevoj, hrvatskoj obali gdje je na uzorcima kamena obavljena geokemijska i geofizikalna analiza,nakon čega su numerirani

-Tada mi je postalo kristalno jasno da odgovore na pitanja o problematici razgraničenja u Piranskom zaljevu moram tražiti u zemlji, pod morem, odnosno u geologiji sjevernog Jadrana - priča Pušić svoju novu senzacionalnu priču.



Zaljev pun bakra


Ako pogledate na geološkoj karti Europe lijevu obalu Piranskog zaljeva, vidjet ćete geološki rasjed u područjima kamenoloma, a iz literature je poznato da to ukazuje kako se u tim područjima nalaze i velike količine bakrene ili uranove rude - dodatno upozorava Pušić. "Na trag" ga je naveo podatak o geoseizmičkim minolovcima u tršćanskom zaljevu. Pitao se što tamo rade, istražujući sve što mu je bilo dostupno, došao je do saznanja da se u oceanografiji minolovci
koriste i za istraživanje naftnih i plinskih polja. Malo - pomalo, priča se zavrtjela, neprekidno se dopunjujući novim otkrićima i podacima. Piranski zaljev je , kaže, predmet zanimanja i naših susjeda Talijana, još od 1838. -1839. g. kada su planirali gradnju željezničke pruge od Trsta do Pule. Inženjeri i geolozi su otkrili na tom prostoru kvalitetan građevinski kamen koji su koristili za gradnju tršćanske i koparske luke. Ali su vidjeli da na tom prostoru ima još kvalitetnih sirovina osim
kamena... E, upravo to spoznali su i Slovenci, uvjeren je lucidni, sistematični Splićanin, te inzistiraju da sve što je ispod kamenoloma u Piranskom zaljevu pripadne njima.

Uskoro je došao do ključnih podataka koji su mu pomogli dešifrirati pretenzije slovenskih političara za tim dijelom hrvatskog teritorija.

Naime, institucija koja raspolaže s najviše goloških podataka na svijetu je Geološka služba američke vlade - U. S. Geological Survey, u čijim je izvješćima našao precizne procjene količina nafte, plina i tekućeg plina u sjevernom Jadranu.

Spomenuta institucija obrađuje nalazišta diljem svijeta, te navodi podatke koliko je količina pronađeno, koliko iscrpljeno i kolike su rezerve još neeksploatirane. Na geološkoj karti Europe gdje su ucrtana sva naftna, plinska polja i geološke provincije, navodi se provincija Po Basin 4060 koja prestaje kod rta Savudrije, a istočno i sjeveroistočno od rta nema ni nafte ni plina.

Od ukupnih procjenjenih količina u toj geološkoj provinciji, 50 posto otpada na hrvatski dio Piranskog zaljeva. Prema procjenama (iz 2000. g.) koje navode u svojim izvješćima, uz zapadnu obalu Istre, te u zapadnoj i južnoj Istri nalaze se milijuni barela neotkrivene nafte i milijarde kubika plina!

Ili posve precizno:F 95-minimalno 39 milijuna barela nafte, 6,600 milijardi kubičnih fita plina i minimalno 21 milijun barela tekućeg plina; F05-maksimalno 916 milijuna barela nafte, maksimalno 33,466 milijardi kubičnih fita plina te maksimalno 308 milijuna barela tekućeg plina; MEAN (geo.sredina) - 360 milijuna barela nafte,17 .904 milijarde kubičnih fita plina i 122 milijuna barela tekućeg plina.

Prema izvješću jedne od najutjecajnijih i najuglednijih naftnih geologa na svijetu dr. Sandre J. Lindquist - polovica navedenih količina, osobito plina, nalazi se u akvatoriju Umaga i Savudrije, a upravo taj akvatorij Slovenci nazivaju "Dimnik".

Sudeći po svemu,"dimnik" našim lukavim susjedima ne treba zbog slobodne plovidbe već zbog eksploatacije nafte i plina. Zbog toga je vrlo izgledno da bi, u slučaju arbitrarne prevage u korist Slovenaca, tzv. dimnjak odmah bio zatvoren za pomorski promet, jer bi u protivnom ometao vađenje naftnog i plinskog bogatstva, te bi promet skrenuli u talijanske teritorijalne vode, odnosno kroz minorni ostatak hrvatskih.

Na američkim kartama u predjelu Savudrije ucrtana su dva pretpostavljena plinska polja fiktivno imenovana kao Neptune i Mercury. Amerikanci su napravili plan koji obuhvaća područje od Savudrije do Kopra, kao plinsko nalazište koje bi služilo za održavanje sustava plinovoda u Europi, između Alžira i Rusije.

Pravi naručitelj ove američke geološke studije bila je zapravo prva demokratska mađarska vlada koja je 1989. g. zatražila od SAD-a da pregledaju sve njihove izvore nafte i plina kako ne bi bili apsolutno ovisni o ruskim energentima. Sklopili su ugovor i Amerikanci su im poslali svoje najbolje stručnjake koji susačinili cjelovite analize zajedno s kartama na kojima su ucrtali nalazišta za cijelu Europu.

Do tih je podataka, već u fazi njihova nastajanja, vještom diplomatskom "komunikacijom" uspio doći vrlo sposoban slovenski diplomat Dimitrij Rupel, koji je,
nota bene, bio veleposlanik Slovenije u SAD-u. Analizirajući značaj i vrijednost "dimnika", prebogatog naftom i plinom, njima pred nosom - a nije njihov, odlučili su na svaki način osigurati suverenitet nad njim, a time i nad eksploatacijskim područjem. Prema van forsirali su priču o potrebi Slovenije za izlazom na otvoreno more, a istodobno se tajno pripremali za vađenje nafte i plina.



Leži li Istra usitinu na milijardama kubika plina ?


Naš je sugovornik došao i do podataka da su susjedi u Sloveniji već naručili dvije eksploatacijske platforme koje čekaju da njihova država dobije suverenitet u "dimnjaku" kako bi ih montirali. U međuvremenu su, tvrdi Pušić, obavili sve pripreme za izgradnju plinovoda Savudrija - Koper.

O onomu što je otkrio i zaključio, upoznao je jedino akademika Davorina Rudolfa, kojemu je predao svu marljivo prikupljanu dokumentaciju, računajući na njegov stručni i politički habitus koji mu osigurava respekt i ulaz kod premijerke Jadranke Kosor.

Hoće li iskoristiti svoj autoritet i znanje da bi "slučaj Savudrijske vale" osvijetlio i s ove strane? Hoće li Hrvatska dozvoliti da Slovenija u ime " višeg cilja " (EU), i formalno zagospodari Piranskim zaljevom i njegovim izvorima nafte i plina, a otkriće Nediljka Pušića proglasiti patološkom fantazmagorijom jednog preangažiranog umirovljenika?

Kako je moguće da do ovakvih saznanja nije došao baš nitko ni u MVPEI-ju ni u MORH-u, ni u drugim državnim institucijama, a pogotovo stručnim, znanstvenim krugovima? Pati li ovaj narod kolektivno od manjka ambicije i interesa, osim kad je posrijedi - osobni?!




Dodatak :


Podsjećamo na još uvijek važeću on-line peticiju za APEL HRVATSKOM SABORU DA NE RATIFICIRA ARBITRAŽNI SPORAZUM SA SLOVENIJOM : link ,

te PETICIJU ZA REFERENDUM O NE / PRIHVAĆANJU TOG SPORAZUMA, koja se potpisuje osobno, a obrasce za potpis može se naći ovdje , te ih popunjene poslati na naznačenu adresu građanske udruge More je Kopno poštom - obavezno preporučeno s povratnicom !







- 16:32 - Komentari (23) - Isprintaj - Zasebno

17.11.2009., utorak

Hvala Ti, Vukovare ...


Prenosi : catwoman

Umjesto bilo kakvih mojih suvišnih riječi - prekrasan, i za današnje vrijeme tako simboličan, vizualno uokviren poetski tekst Siniše Glavaševića : PRIČA O GRADU





- 22:53 - Komentari (21) - Isprintaj - Zasebno

10.11.2009., utorak

DVIJE PETICIJE - za apel Hrvatskom Saboru da ne ratificira arbitražni sporazum sa Slovenijom, te za referendum o prihvaćanju / odbijanju tog sporazuma

Piše: catwoman


Tekst apela Hrvatskom Saboru glasi :

Zabrinuti za ustavnu teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske zbog potpisivanja arbitražnog sporazuma između hrvatske i slovenske vlade, na osnovi kojega se Republici Sloveniji jamči izlazak na otvoreno more u Jadranu na uštrb hrvatskoga državnog teritorija, apeliramo na saborske zastupnice i zastupnike da NE RATIFICIRAJU arbitražni sporazum, i da vladu Republike Hrvatske upute da spor sa Republikom Slovenijom riješi pred Međunarodnim sudom za prava mora u Hamburugu i da ovo pitanje riješe stručnjaci, a ne da se na osnovi političkog pritiska na hrvatsku stranu, te slovenskim ucjenama i zahtjevima za posizanjem hrvatskog teritorija "kupuje" članstvo u Europkoj uniji, jer hrvatski branitelji iz Domovinskog rata nisu svoje živote položili na oltar Domovine, braneći u velikosrpskoj agresiji teritorijalnu cjelovitost i ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, da bi se sada neodgovorno trgovalo s hrvatskim teritorijem i budućnošću hrvatskog naroda !


Potpisati možete ovdje , te proslijeđenim porukama obavijestiti ljude iz svog e-adresara.


Da Lijepa Naša hrvatska ostane lijepa sretan i naša kiss !


Zahvaljujemo vam na trudu i angažiranosti ! thumbup




Piše: Jupi


Evo link na Građansku inicijativu More je Kopno - kako je potpisati i pomoći umnožiti.

Dakle, to je građanska inicijativa da se glasuje REFERENDUMOM o prihvaćanju ili odbacivanju Arbitražnog sporazuma u sporu koji je nametnula Slovenija u pitanju razgraničenja s nama u Piranskom zaljevu, dok su sva druga pitanja razgraničenja i razduživanja sa Slovenijom IGNORIRANA - kao: Slovensko zauzimanje sv.Gere i Pljačka hrvatskih štediša od Ljubljanske banke.

Sasvim je jasno do čega je Slovencima stalo !!!

Naravno, SREDIŠNJI DNEVNIK HRT i TVnove IGNORIRAJU ovu supervažnu građansku inicijativu i o njenom razvoju NE DONOSE NIŠTA !!! Dok o referendumskim zahtjevima Slovenaca redovno izvještavaju, te o svim tim njihovim događanjima !!!

TO je ta naša SREDIŠNJA TELEVIZIJA !!! - mainstream.

A Hrvatski Sabor i Vlada ponašaju se kao nekadašnji CKKP - Centralni Komitet Komunističke Partije, jer odbacuju referendumsko izjašnjavanje građana, a stalno se busaju kako je Hrvatska najdemokratskija u Europi i svijetu.

Ovakvo ponašanje hrvatskih vlasti zapravo je povratak onog istog totalitarističkog mentaliteta u kojem su nas vodili / odgajali Yu komunisti. Da ne povjeruješ !!!

Imam dojam da se ljudi, koji izvana gledaju na događanja u Hrvatskoj, tresu od smijeha i nevjerice što se to u nas događa, i kako nas naša vlast puzajući izdaje i prodaje raznim stranim pljačkašima; Ladinijima npr. A ne vidi muku i bijedu vlastitog naroda, rasturajući ovo male, lijepe zemlje i resursa.

Pa vas lijepo molim da se pridružimo ovoj inicijativi !




Piše : para(ne)normalan!


Razgovarao sam sa nekim profesorima i visokoobrazovanim ljudima i zaključio da je propaganda EU je strašno moćna mašinerija!
Zašto?!
Oni su totalno neinformirani o negativnim stranama unije!
Žalosno je koliko smo postali ovisni o informacijama s medija da nam veliki mediji totalno kreiraju javno mišljnje pa čak i znanstvenika koji bi tobože trebali
razmišljati svojom glavom!
Oni ništa ne znaju, npr. da u uniji profitiraju samo prve članice osnivači i veliki jer će oni nametati nama kvote i forsirati svoje uvijete, a mi smo premali da se odupremo i političkoj i ekonomskoj agresiji.
Prvi dokaz su Hrvatska brodogradilišta koja su kao gubitaši i unija ih ne želi, pa zašto su onda zemlje proizvođači automobila su ugruvale silne milijarde eura u automobilsku industriju. Zašto nisu napravile lijek koji nama žele i prepustile ih na milost i nemilost tržišta, temelja ekonomije!?
Što se tiče priče da nema korupcije u EU to je notorna laž jer EU potiče korupciju samo je ljepše i legalnije naziva-lobiranje!
Ovo kupovanje članstva u EU teritorijem kojeg su naši djedovi natopili svojom krvlju, nije ništa drugo nego megalitska korupcija pod blagoslovom same EU.
Ako se to dogodi - ja tu EU ne želim!
Svaki puta kada smo ulazili u neku asocijaciju, Austrougarsku, SHS, Jugoslaviju izgubili smo dio teritorija, na kraju ćemo bit sretni, ako nam ostane i Republika Pešćenica!
Izgubili smo redom od velikih: Bosnu, Vojvodinu, Boku Kotorsku...Onda: Vukovarsku i Šarengradsku adu u zadnjim ratovima i još puno sitnih područja gdje naši građani imaju svoju zemlju!

JA VAS SVE PITAM, DOKLE ĆE TO IĆI, DOKLE ĆETE BITI LETARGIČNI!
NARODE PROBUDI SE, PRESTANITE BITI TOLIKE NAIVČINE!
SADA JE VRIJEME DA BUDEMO LUKAVI RADI BUDUĆNOSTI NAŠEG NARODA I NAŠE DJECE!

Hrvatska ulaskom u uniju zadržava svoju političku vlast nad zemljom tako da neće nama doći neki EU birokrata i čarobnim štapićem ukloniti korupciju, nepotizam....to nije stvar zemlje nego mentaliteta, školstva i odgoja!
Nema političkog i zakonskog mehanizma za istupanjem iz EU!
Mnogi naši iskompleksirani stručnjaci izjavljuju i pišu da smo mi mali i kao moramo surađivati što uopće nije istina, Hrvatska zemlja je na odličnom geopolitičkom položaju i mnogi moćnici žele zariti svoje zube u nju. Ako mi nemamo planove za našu zemlju to ne znači da ih nemaju svjetski moćnici!
Oni nas trebaju mnogo više nego mi njih, prvestveno zbog velikih zaliha pitke vode koje posjedujemo, procjene ekoloških stručnjaka kažu da se sada u svijetu vodi rat za naftu, a u budućnosti će za vodu!
Skoro je u saboru prošao potajno zakon kojim će se moći privatizirati vodotokovi i izvorišta, jednom kada se prodaju neobnovljivi resursi nema više novca u proračun od koncesija.
Kada gazda zavrne pipu što se i dogodilo u Boliviji nema tuširanja i uživanja!
I naveći car svijeta u pustinji daje kraljevstvo za čašu vode. Bez nafte se može živjeti, ali bez vode ne!
Da smo pametni i strpljivi mogli bi u budućnosti biti kao Emirati na Bliskom Istoku!
Ja po karakteru nisam huškać straha (eng. fearmonger), slažem se sa @Jupijem da je totalitarizam nas pacifizirao, što je još gore totalno smo letargični!
Na zapadu demonstriraju za svaki drek, a mi nećemo se pobuniti za stvari koje su od našeg strateškog interesa, intresa opstanka našeg naroda!

Najveći problem nisu političari koji su svuda u svijetu kvarna roba, nego naši građani koji to sve dopuštaju bez ikakvog otpora!




Piše: toluen


Evo još malo o našim partnerima pregovaračima koji iz osmjeha skrivaju i ponešto više.

O Pahoru i 1994.

U slovenskoj politici jedna od rijetkih osoba koja je pokazala istinsku svjesnost je bio pokojni Drnovšek koji je vrlo jasno rekao što misli o svojim vlastitim kolegama, ali i o vrijednosti života koju je opisao u svojim knjigama. Sa naše strane sličnu dozu razuma pokazao je i pokojni Račan. Zanimljivo, ta dvojica su napravili sporazum koji je obuhvaćao SVE sadašnje prijepore bez trgovanja teritorijem da bi se ljubilo skute Euniji. I oba su dočekani na nož od vlastitih kolega. Paradoksalno nekoliko godina kasnije obojica su pokojni i to od različitih formi zasada neizlječivog raka.

Gotovo metaforički bi se moglo zaključiti kako svjedočimo zatiranju svjesnosti gdje god se ona pojavila. Zvuči kao teorija o urotama, ali vjerujem da nije riječ ni o kakvoj istinskoj uroti. Jednostavno nas gaze interesi krupnog kapitala koji zapravo nemaju veze ni sa Slovenijom ni sa RH i koji zapravo niti ne zna gdje se nalaze ove banana državice. Jer ga zanima samo proždiranje svega do čega može doći ne birajući sredstva niti načina. Posjedovanje još jedne igračke u beskonačnoj kolekciji, gdje ljudi, ljudskost, srce, iskrenost i ljubav nemaju baš nikakvu vrijednost osim isključivo potrošačku. Kupi ili umri. Kredo civilizacije u kojoj živimo.

Kad se već iznose crni detalji, također treba napomenuti da su sada poznati i neki skriveni detalji ugovora o prodaji INE mađarskom MOL-u koji nisu nimalo povoljni za Lijepu Našu.

Doista me sve više zanima tko istinski stoji iza one izreke "Imamo Hrvatsku". Jer mi obični građani je posve sigurno više odavno nemamo. Ali se iskreno nadam da još imamo zrnce soli u glavi da to na vrijeme prepoznamo.

Jer još nije kasno i sve se može promijeniti pa i to. No bitno je da ljudi postanu svjesni što se zaista događa i da trijezne glave zaključe da ovo više stvarno nema smisla. I ne treba se laćati kuka i motika. To nam ne može pomoći. Već samo pameti i zdravog razuma. Treba doći pameti i konačno inzistirati na tome da se nađu ljudi (koji postoje, ali se ne pokazuju) koji će istinski svim stanovnicima Lijepe Naše tko god bili omogućiti da žive od vlastitog rada, a ne pljačke, korupcije i svih sranja kojima sada svjedočimo iz dana u dan. Što je najgore sve to što se sada otkriva postoji i događa se već decenijama, a mi - šutimo kao ribe i dopuštamo da nam se oko vrata steže štrik.

I ovo što navodi @Para jasno govori o kakvim je tendencijama riječ kada se radi o EU. Ali para vrti gdje burgija neće. Lažni osmjeh i para u 'žep i možeš raditi što god hoćeš.

Još jedan mali dodatak na tu priču. U Zaprešiću se ovih dana otvara WestGate najveći trgovački kompleks u ovoj regiji. Netko će reći. "Pa to je sjajna stvar Zaposliti će nekoliko tisuća ljudi i tako dalje."

Prvo pogledajte tko je vlasnik ovog kompleksa i nemojte se iznenaditi kada otkrijete da to nije nitko iz ovih krajeva. Reći ćete, super neće nas pljačkati domaći. Neće ali zašto mislite da su tuđi lopovi pošteniji od naših primitivnih seljačina koji vide samo sebe i svoju korist?

Problem ostaje i u činjenici da se tamo neće prodavati ono što je u RH proizvedeno već uvozna roba koja je nastala radom onih ljudi koji u globalističkom sustavu jednostavno nemaju nikakve šanse preživjeti nego raditi za crkavicu koju mu netko odredi. To znači da banane (ili cipele sasvim svejedno) koje tamo jeftino kupite nastaju zahvaljujući tome što neko dijete od 12 godina u nekoj nama nepoznatoj zemlji radi za 10 $ mjesečno. Bez mogućnosti da to promjeni jer su ga "vladari" njegove vlastite države jeftino prodali gledajući samo svoju korist.

A u takvu zemlju se sada pretvaramo i mi sami. Pogledajte koliko ljudi nema niti najosnovnije uvjete za život, plaće nisu dobili mjesecima. Što mislite za koliko će vas novaca zaposliti netko kada nemate izbora? Za najmanje što se može jer nemate nikakve osnove da se pobunite i tražite vlastita prava. Šuti i radi ili crkni.

A tako će i onih 3500 prodavača morati šutjeti i raditi za nekakvu minimalnu plaću, dok se s druge strane u RH gasi svaka mogućnost da sami nešto proizvedemo i ostanemo koliko toliko neovisni od politike beskupuloznog kapitala koji ne vidi ljude nego isključivo profit.

WestGate je tek jedan od 20 centara koji će se otvoriti u RH. A što mislite koliko će se otvoriti prozvodnih mjesta koji stvaraju istinsku novu vrijednost? Neusporedivo manje. Jer smo neusporedivo skuplji od onih koji rade za 10$ mjesečno, pa se to ne isplati. Ali tako naš sadašnji dug od 100% BDP-a je ništa naspram onoga što ćemo tek postati ovim načinom života, na kredit i dugovanje.

Paradoksalno RH ima nevjerojatne potencijale za proizvodnju vlastite hrane, vode i energije. Ima nevjerojatan potencijal u mladim ljudima koji unatoč svemu nisu nimalo glupi i koji kuže što se događa.

Ali ne znaju biti svoji vlastiti gospodari.

Još.

Građani Lijepe Naše - vrijeme je za buđenje.

Ali nemojmo se opet lažno hvatati za srca i pjevati pjesmice budice, jer nam to neće pomoći. Pomoći će samo da spoznamo da se moramo primiti posla i konačno počistiti vlastito dvorište, jer ako nastavimo ovim putem uskoro u njemu nećemo više moći biti niti podstanari.

Na vrijeme ste upozoreni, a samo o VAMA ovisi što će se događati.





- 17:35 - Komentari (40) - Isprintaj - Zasebno

05.11.2009., četvrtak

OPASNO CJEPIVO PROTIV SVINJSKE GRIPE


Piše : borgman


Cijepljenje cjelokupnog stanovništva? Države? Svijeta?


Provjereno cjepivo smatram dobrim oružjem u borbi protiv bolesti. Provjereno cjepivo može smanjiti simptome bolesti ili ih potpuno potisnuti. Ponavljam, PROVJERENO CJEPIVO.

O famoznim «koktelima», mješavini agensa koji se daju odjednom, a daju «zaštitu» protiv više bolesti, imam već slabije (lošije) mišljenje, jer je nedvojbeno kako su oni puno puta jači napad na imunološki sustav, i time, raste vjerojatnost neželjenih nuspojava.
Glavni razlog za stvaranje «koktela» (jednokratno ili višekratno davanje), je radi tehnologije i patenata, VEĆI PROFIT.

Ono što me potaklo na pisanje o ovoj temi su vijesti, što od WHO-a, a što od zemalja iz našeg okruženja koje najavljuju spremnost na MASOVNO I PRISILNO cijepljenje!

Naravno radi se o GRIPI, novom strahu za čovječanstvo.
Grci pričaju kako će cijepiti i sve ILEGALNE useljenike, a sličnu priču se čuje i iz Švicarske. («ILEGALCI» se mogu cijepiti jedino policijskim privođenjem, jer inače ne bi bili ilegalci! Po čemu se razlikuju od LEGALACA?)
Poznato je kako većina zemalja na svijetu ima planove za krizne situacije, među kojima i oni o cijepljenju i sanitarnim mjerama uzimaju visoki prioritet. Opet u redu, ALI…
WHO…NAJAVLJUJE pandemiju, NOVOG, mutiranog virusa, za jesen ove godine, i za taj virus, koji još nije mutirao (i ne postoji), spremaju cjepivo!

Čekaj malo? Spremaju cjepivo za virus koji postoji i koji se pokazao neznatno opasniji od obične gripe. Priroda je stara dama koju poštujem, ali tko je dokučio koja je slijedeća, SMRTONOSNA, mutacija virusa? I još nije dobio Nobela?

I tu se ne radi o testnim uzorcima, niti pokusnoj proizvodnji, nego o milijunskim brojevima. U doba recesije, farmaceuti proizvode toliko cjepiva za bolest koja nije pokazala neki strašan efekt, zemlje naručuju milijune doza, a najveći proizvođač cjepiva DONIRA 100 000 000 USD vrijednosti cjepiva, za zemlje koje su «ekonomski slabe», i na tome im WHO zahvaljuje!

Tko je tu lud?

Ali…opet moje ALI, recimo kako se radi o jednoj od većih financijskih prijevara, jer ne želim niti pomisliti kako se radi o «planiranom puštanju smrtonosnog virusa», kada proizvodnja cjepiva bude gotova (što je ravno genocidu)… ostaje jedan segment… PRISILNO CIJEPLJENJE!
To je ono što me muči!
Želite se zaštititi od pošasti, i vjerujete, i kažu vam kako je cjepivo ispravno i provjereno (iako je od proizvodnje prošlo mjesec ili dva), dobro, svojevoljno se cijepite. Vaše povjerenje u Vlast, vaša volja i na kraju, vaš rizik!

Država u BRIZI za svoje stanovništvo ( a stvarno mislite da je naša u brizi za stanovništvo? ) odluči uzeti iz kase dolare, za milijune doza cjepiva. Odrekli se jadničci iz Vlasti svojih privilegija, uštedjeli, pa umirovljenicima poklonili cjepivo. Nevjerojatno, ali dobro. Besplatno cjepivo za sve koji se žele cijepiti. Super!

I što sada? Imate 70 ak posto cijepljenih, i trideset onih koji jednostavno to ne žele. Neće. Ne vjeruju neispitanoj vakcini. Smatraju kako su dovoljno sposobni i jaki za preživljavanje (nisu godinama ni bili kod doktora)… godišnju gripu prebole uz čajeve i aspirin…

E njih će NASILNO cijepiti? Pod prijetnjom zatvora? Novčanih kazni? Privođenjem?
Ako žele iz države, postojeći zakoni su već takvi da moraju biti cijepljeni protiv bolesti koja vlada u toj, drugoj državi. Putujete u Afriku, treba vam barem nekoliko bockanja + antitetanus.
Ali naš, «paranoik» želi ostati ovdje.
I nalazi se u okruženju 70-ak posto cijepljenih i «sigurnih».
Želi li nam netko reći kako nas u silnoj ljubavi prema našem novčaniku (takujinu), naša voljena Država mora zaštititi i od nas samih?
Pa što nas nije zaštitila na izborima da ne izaberemo ovaj, khhm…Puppet show?
Da potražimo i posljednji humani razlog, a to je bolničko liječenje? Jeste li primijetili kako su liječili klince koji su došli sa ekskurzije? Tamiflu u tabletama i kućna njega. Zar itko može pomisliti da bi u zemlji koja ima zdravstvo u stanju kakvo je kod nas, MOGLI IONAKO DOBITI nešto više? U doba «pandemije»? Čak i da imate novac…

Zapravo bi mi sasvim bilo dovoljno pravo da potpisom odbijem poziv na cijepljenje, pa makar to značilo kako svoje troškove liječenja sam snosim !!!
Ali to nije ponuđena opcija! Sve OVCE moraju na šišanje…uuups ... cijepljenje!
Najbolji dio mi je pitanje kako će se znati tko je cijepljen?
Kojom oznakom? Brojem? Tetovažom? RFID čipom?
Jer, bez označavanja, to cijepljenje je samo statistički najveći pokus na ljudskom rodu u povijesti, pogotovo jer se nekim posebnim zakonima u državama proizvođačima ( pogledajte disclaimere ), proizvođači zapravo ograđuju od nuspojava. Ispitivanja se navode kao praćenje kliničkog stanja, ali ne na duljem vremenskom roku, nego odmah ( do nestanka simptoma ). Što nakon 5 godina? 10? Globalni profit, prvi put bez ikakve odgovornosti.
Sa označavanjem, to je nešto sasvim drugo.

Ostavljam vam Mašti na volju da se dosjetite čemu bi sve služilo označavanje «verichipom».




Piše : dr. Blaylock *


( * Dr. Blaylock je čelni neurokirurg. Pohađao je LSU Medicinski Fakultet u New Orleansu i upotpunio svoju internističku i neurološku praksu na Medicinskom Fakultetu na Južnoj Carolini u Charlestonu. )

NITKO NE BI SMIO UZETI CJEPIVO ZA SVINJSKU GRIPU - to je jedno od najopasnijih cjepiva ikada napravljenih. Sadrži imuni sastojak zvan (MF-59) koji se pokazao kao sastojak koji izaziva autoimune bolesti poput MS ( multipla skleroza ) reumatoidni artitis i Lupus.

To je cjepivo vrlo povezano sa sindromom zaljevskog rata, koji je ubio više od 10 000 vojnika i uzrokovao porast 200% teških bolesti ( smrtonosnih ) ALS . Radi se o virusu H1N1, koji uzrokuje "kineski sindrom" - što znači da uzrokuje pretjeranu reakciju tjelesnog obrambenog sustava, i to je razlog zašto ubija mlađe ljude, a manje pogađa starije ( koji imaju slabiji imunitet ).

Cjepivo je vrlo snažan imunološki stimulator i nosi vrlo ozbiljne mogućnosti razvoja latentnog virusa.

Najbolja zaštita je od dotične gripe je vitamin D3. Trebalo bi uzeti 5000 IU dnevno, a kada se bolest razvije treba povećati dozu na 15 000 IU dnevno. Vitamin D3 modulira imunološku reakciju umanjujući mogućnost pretjerane reakcije i stimulira organizam da proizvodi antimikrobiološke stanice koje su moćni uništavači virusa u koje nije uključen imunitet. Povezano je sa povećanom dozom vitamina D3 za veću zaštitu.

Riblje ulje ( riba iz sjevernih mora) smanjuje pretjerane imunuloške raekcije. Jedna čajna žlica dnevno je dovoljna. Za različite i jače simptome 2 žlice dnevno.

Razni antioksidansi pomažu kao što su limun, grejp, naranče, vitamin C, prirodni vitamin E.

Najučinkovitiji su voće I vitamini iz voća - www.vrp.com - stranica za vezu.



Dodatni savjeti za spriječavanje širenja, te liječenja dotične bolesti


Dr. Vinay Goyal, svjetski autoritet na području nuklearne medicine s više od 20 godina iskustva podijelio je nekoliko efikasnih uputa o kojima se nedovoljno govori.
Savjeti dr. Vinaya izuzetno su korisni s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguće spriječiti doticaj s virusom H1N1. Koje god mjere opreza poduzmete, vrlo ćete vjerojatno ipak doći u kontakt s virusom. Sam kontakt nije toliki problem - veći je problem spriječiti ga da oživi u tijelu i učini nas bolesnima.

Vrata na koja virus ulazi u naše tijelo su nosnice i usta. Dok ste još uvijek zdravi i nemate nikakvih simptoma infekcije H1N1 virusom, kako biste spriječili njegovu aktivnost i pojavu simptoma i razvoj sekundarnih infekcija, možete poduzeti neke izuzetno jednostavne korake o kojima se ne govori dovoljno u službenim uputama. Korisnost preventive naglašava se, nažalost, puno manje od "korisnosti" pravovremenog liječenja Tamifluom.

Dakle,

1. Često perite ruke ( o tome se dovoljno govori, ali nije na odmet ponoviti ).

2. Hands-free pristup. To jest, suzdržite se napasti da dirate bilo koji dio lica. Pokušajte što manje ruke prinositi licu ( naravno osim kad jedete, perete se ili spavate ).

3. Promućkajte u ustima i grgljajte dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu H1N1 treba dva do tri dana od prvotne infekcije grla ili nosa da zaživi u tijelu i počne pokazivati karakteristične simptome. Obično grgljanje stvarno može spriječiti razvoj bolesti. Taj postupak sa slanom vodom imat će jednak učinak na zdravog pojedinca kao što će Tamiflu imati na bolesnoga. Nemojte podcjenjivati ovaj jednostavan, jeftin i moćan način prevencije bolesti.

4. Slično kao što to treba činiti s ustima, čistite barem jednom svakoga dana nosnice s otopinom tople slane vode. Ne morate biti vješti kao praktikanti yoge kojima je ovaj postupak rutina, ali snažno ispuhavanje nosa i brisanje ( tj. struganje ) obje nosnice smotuljcima vate koje ste umočili u slanu vodu lako je učiniti i vrlo je učinkovito.

5. Dajte poticaj prirodnom imunitetu hranom koja je bogata C vitaminom. Prvenstveno se to odnosi na citrično voće. Ako uzimate C vitamin u tabletama, pazite da uzimate onaj pripravak koji ima cinka kako bi poboljšali apsorpciju.

6. Pijte što veće količine toplih napitaka (čajeva, kave, kakaa). Pijenje toplih napitaka ima jednak učinak kao i grgljanje, samo u suprotnom smjeru. Ono ispire živuće viruse iz grla u želudac gdje ne mogu preživjeti i učiniti nas bolesnima.



Piše: catwoman


U našim ljekarnama dostupni su i neki dodaci prehrani, tzv. imunostimulatori, prirodnog porijekla. Osobito je učinkovit Beta Glucan, kojeg je najisplativije kupiti u najjačoj dozi i najvećem pakovanju ( 60 kapsula po 500 mg ), što može biti dostatno za liječenje cijele obitelji. Maksimalna doza je 1000 mg dnevno, ujutro na prazan želudac ( ili tijekom dana, ali obavezno na prazan želudac ), barem pola sata prije jela ili dulje. Beta Glucan proizvodi se iz kvasca, stimulira koštanu srž na intenzivniju proizvodnju obrambenih stanica organizma, već nakon 5 dana redovite terapije.

Za kućne ljubimce mesojede ( pse, mačke ), na koje dotični virus takođe može prijeći, bolje je koristiti isto tako kvalitetan Colostrum Plus ( "majčino mlijeko u prahu" ), a dozirati kao što je preporučeno za ljude. Neki više vole da se prah istrese iz kapsule i otopi u malo vode, pa to slatko popiju ( neki vole i na "dudicu" ), a tko neće - treba mu gurnuti cijelu kapsulu duboko u usta, na korijen jezika, da automatski progutaju. Tada kapsulu treba podmazati ukusnom vitaminskom pastom ili paštetom, već što tko voli, da se lako sklizne niz grlo i da se ne ljute na vas nakon toga, već da zadovoljno poližu njuškicu. Tada su obavezne i vitaminske paste u trostruko većim količinama od dnevno preporučenih. Takođe je potrebno oko 5 dana redovite terapije da bi došlo do vidljivog poboljšanja - tada se, naravno, terapija nastavlja i dalje, i to ne samo do povlačenja simptoma, nego čak treba trajati još neko vrijeme nakon njihovog povlačenja, oko jednu trećine do jedne polovine vremena koliko je trajalo vidljivo simptomatsko stanje bolesti. Postupno smanjivati doze nakon tog roka, jer nagli prekid takve terapije može uslijediti recidivom.

Propolis je već odavno poznat kao baktericidan, fungicidan i virucidan. Pazite da mala djeca i životinje dobivaju isključivo BEZALKOHOLNI propolis. Poželjna je što jača koncentracija propolisa u otopini ( 25% ) , iako ju u poslijednje vrijeme na tržištu teško naći.

Ekstrakt sjemenki grejpa pod nazivom Citrofit, dobavljiv takođe u ljekarnama i on-line narudžbama, istog je spektra djelovanja poput propolisa. Izrazito je gorkog okusa, te je poželjno uz njega kupiti i prazne kapsule u koje se može ukapati taj ljekoviti ekstrakt, tako da ne dođe do neugodnog doživljaja čak ili utrnuća jezika. Doziranje prema uputstvu, treba započeti s manjim dozama, da se ne dogodi nagli poremećaj flore u crijevima i poslijedični probavni problemi.

Anemični ljudi neka paze da redovito uzimaju preprate na bazi željeza uz vitamine B i C, koji pojačavaju njegovu apsorpciju. Jer - kao takvi, daleko su podložniji velikom broju bolesti, posebice infekcija. Oko 70% ljudi je na granici anemije, stoga treba biti vrlo siguran u svoj zdravstveni status po tom pitanju. U poslijednje vrijeme u "zdravstvu" dominira trend sve većeg praga tolerancije odstupanja od optimalnog stanja, kako bi bilo što manje pacijenata, a to je vrlo izraženo kod definiranja praga potrebite količine željeza u krvi. Stoga se ravnajte radije prema odnosu krvne slike i vlastitog osjećaja snage i energiziranosti, nego samo prema onom što vam kaže liječnik.

Na raspolaganju su takođe homeopatski i ayuvedski preprati za stimulaciju imuniteta, a u tom smislu dokazano su ljekovita i jaja japanskih prepelica. Sve troje treba uzimati vrlo pažljivo, prema specifičnim preporukama za svaki od tih ljekovitih dodataka prehrani, jer u suprotnom efekt ili izostaje, ili je drastično umanjen.

Niti jedan od spomenutih dodataka prehrani nema negativnih poslijedica po organizam ako se pravilno doziraju, osim spomenutog mogućeg kratkotrajnog probavnog problema kod Citrofita, ukoliko se ne držimo uputstva postupnog povećavanja doze, te prepeličjih jaja, koja kod bolesnika sa žučnim problemima mogu dovesti do pogoršanja ili čak napadaja.



Piše : Bastet


U Grčkoj je navodno cijepljenje obvezno. Njihova država "želi da im cjelokupno stanovništvo bude sigurno od smrtonosnog virusa"! Mo'š mislit! Sad odjednom neko brine za raju! U SAD-u i nekim državama se razmatra pitanje obveznog cijepljenja. Da ih ne muče ustavom zajamčene individualne slobode i "demokratičnost" njihovih sustava, već bi "ovce"stajale u redu i čekale svoju dozu spasa. Za nepsolušne se predviđala novčana kazna od 1000 dolara i 30 dana zatvora po danu odbijanja. Ako se, primjerice, ne biste odazvali na pismeni poziv vašeg doktora da dođete u ambulantu na cijepljenje, na vašu adresu bi vam u nekoliko dana stigao poziv na sud. Ipak... u cijeloj toj priči zanima me samo jedno. Bilo da je riječ o SAD-U, ili nekoj drugoj državi. Što bi se, naime, dogodilo kad bi na tisuće ljudi odbilo doći na cijepljenje. Gdje bi se ti ljudi procesuirali? Kad bi došli na red? U kojim bi to zatvorima sjedili? Tko će preuzeti odgovornost za eventualne masovne komplikacije cijepiva ili ne daj bože, pomor stanovništa? Što ako bi ljudi izašli na ulice i tražili zakon linča za brižne vlastodršce koji su naredili taj pomor?....

Ljudi, o cjepivu i gripi imamo svi pravo misliti što želimo! Sukladno informacijama koje smo dobili i koje dobivamo. Isto tako imamo pravo odlučiti želimo li se cijepiti ili ne. Svatko bi za tu svoju odluku, naravno, morao biti svjestan i mogućih komplikacija. No, država ne smije i neće preuzimati odgovornost za naše zdravlje. Budu li htjeli na silu provoditi svoju volju, pokažimo im svoju vlastitu. Budimo neposlušni! Ne odazivajmo se ne! Aludirajmo na svoja ustavna prava slobode! Hrvatska nije u izvanrednoj situaciji, a čak kad bi i bila, tko bi nam mogao jamčiti da je cjepivo rješenje problema i da njegove posljedice neće biti veće od straha kojim nas tako sustavno već inficiraju?





- 14:44 - Komentari (53) - Isprintaj - Zasebno

02.11.2009., ponedjeljak

Odnos Slovenija - Hrvatska


Piše : Jupi


Slovenska politika s obzirom na odnose s Hrvatskom od 90-tih na ovamo, sumirano:

- Slovenija od 90-tih na ovamo upala je na Hrvatsku sv.Geru i još vojno drži to brdo
- Slovenija nije ništa učinla da njena Ljubljanska banka vrati ukradeni novac Hrvatskih štediša, nego je zaštitila tu krađu
- Slovenija je stalno radila granične incidente ribarenja u Hrvatskim vodama Piranskog zaljeva
- Slovenija krade struju od NE Krško
- Slovenci odbacuju međunarodno legalno pravo Hrvatske na ZERP
- Slovenci neumoljivo odbacuju pristupanje na legalni UN-ov Sud za međunarodna i granična pitanja, i traže pogodnu im arbitražu, oko koje i opet odbacuju predjeloge EU-ovih medijatora ( Rehn prvi prijedlog) sve dok ne dobiju kao prijedlog, ovaj drugi Rehnov prijedlog o Arbitraži oko, doslovno Slovenskog SPOJA (junction =doslovno= direktan spoj / veza) na otvore no more, odnosno ELIMINACIJU HRVATSKE GRANICE S ITALIJOM u Piranskom zaljevu i izvan njega !
- Slovenija je OPTUŽILA Hrvatsku da svoj ulazak u EU Hrvatska veže za postojeće granice između dviju država, a sada upravo Slovenija blokira zbog granice Hrvatski ulazak u EU i ucjenjuje nas blokadom ulaska u EU ako ne prihvatimo ovakav Sporazum o arbitraži.

To je, dakle, sumarni sažetak topicsa Slovenske politike prema Hrvatskoj!

A što radi i kako se ponaša Hrvatska vlast?

- Hrvatska NE RADI NIŠTA da vrati okupirani dio sv.Gera u okvir Hrvatske države
- posusustaje i ODUSTAJE od zahtijeva Slovenskim vlastima da se Hrvatskim građanima vrati njihov novac koji im je doslovno ukrala Ljubljanska banka
- NE BRANI teritorijalni integritet u vodama Piranskog zaljeva gdje su se vrlo učestalo događale Slovenske provokacije ribarenja u Hrvatskim vodama, i probleme tamošnjih lokalnih ribara s otovrenim provokacijama Slovenaca - IGNORIRA, a MESIĆ i SANADER uporno ponavljaju da sve te Slovenske ribarske krađe i provokacije radi "bildanja" političkih događaja za svrhu Slovenskih untrašnjopolitičkih izbornih prepucavanja. To su UPORNO ponavljali.
- hrvatska premijerka Kosor vodi TAJNU politiku s slovenskim Pahorom oko ovog pitanja umjesto TRANSPARENTNOSTI rada
- sadašnja Hrvatska vlast; vlada i sabornici, NITI JEDNOM RJEČJU NE SPOMINJU ovu ovdje iznešenu ŠIRU SLIKU SLOVENSKE AGRESIVNE POLITIKE PRITISAKA I KRAĐE Hrvatskih prava, imovine, i suvereniteta ljudi i teritorija, nego promoviraju i traže prihvaćanje ovog Sporazuma o arbitraži, samoucjenjujući sebe tim Sporazumom oko ulaska u EU
- Hrvatska vlast ne dopušta referendum hrvatskih građana nego su se GLAVATI I VELEUVAŽENI sabornici našli kao jedini pozvani da odluče o ovom pitanju, što je protuustavno i protuljudski i protunarodno

Napominjem da Hrvatska NEMA PRAVO ŽALBE ILI ODLUČIVANJA na rješenje Arbitražne komisije i tako za sve vijeke vjekova cementira to arbitražno rješenje kao pravovaljano.

Jednom riječju, sadašanja hrvatska vlast radi pravu pravcatu IZDAJU Hrvatskog suvereniteta i izdaju NAS svakog ponaosob, kao ljude i kao narod koji ima autentično demokratsko pravo odlučivanja.




Piše: unsui


...što se tiče ljubljanske banke, danas je poznato da su bjelosvjetski hohštapleri (carl bildt,lord owan,cirus vence,zimermann,kisinger...) uz pomoć slovenskih i
srpskih političara prali novac preko te iste ljubljanske banke i "crvene zastave" , koja je tada služila kao tvornica oružja ......svojevremeno sam čitao o tome na
interpletu ali prošloje dosta godina pa se ne sjećam više izvora, ali vjerujem da negdje postoje još te činjenice...zaboravio sam famoznog lorda eagleburgera ... to
su zločinci i teroristi a ne al qaida koja u biti ni ne postoji ...



Piše: Para(ne)normalan !


Sporazum sa Slovenijom uopće nije sporazum, nego čista ucjena! Možda je teško shvatiti, ali mi EU ne trebamo, ali EU treba nas, stoga nas ucjenama i podupiranjem Slovenije u svojim teritorijalnim pretenzijama žele pritisnuti. EU birokrati su pokazali da prema našoj zemlji imaju predrasude, osim toga Slovenija je dio EU, a EU neće ići protiv sebe i oni nisu nepristrani jer je teritorij Slovenije ujedno i teritorij EU?!

Mi patimo od predrasuda i kompleksa vrijednosti, da smo jadni mali, e pa nismo, NISMO!

Naši preci su ustali protiv Otomanskog carstva koje je tada bila svjetska sila, a mi se bojimo EU birokrata - SRAMOTA, NEČUVENO!

Ako proces pridruživanja stane, stati će i procesi pristupanja ostalih zemalja regije, jer EU želi postići granice Rimskog carstva i ide principom Rimskog carstva, asimilira zemlje do svojih granica, rijetko kada odstupa os tog sistema, širi Schengen. Umjesto da smo pametni i da to iskoristimo, mi podvijamo rep!

Dobro im je Boro danas rekao u saboru, Sloveniji uopće nije do slobodnog prolaza brodova nego do specifičnog teritorija za koji znaju da je bogato nekim rudnim bogatstvom (nafta ili plin ) i već imaju pripremljene platforme koje će postaviti na taj teritorij, jer sporazum ne obuhvaća ( što je Boro pametno primjetio ) samo pomorsko, nego i podmorsko dobro, a Sloveniji je Italija kao članici EU već odobrila prolaz u njihovo teritorijalno more. Čak im ni ne naplaćuje vinjetu, znači tu ima neka skrivena namjera zbog čega oni žele baš taj dio!

Ovdje možete potpisati apel protiv sporazuma, ako želite, naravno: http://www.ipetitions.com/petition/sporazum/index.html

P.S. Ako ovaj sporazum ne prođe - to je dobro za nas, jer staje proces pridruživanja. Možda ipak postoji BOŽJA PRAVDA!

- 14:46 - Komentari (38) - Isprintaj - Zasebno

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Veljača 2016 (1)
Lipanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)
Studeni 2014 (3)
Rujan 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (6)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (3)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (15)
Prosinac 2011 (6)
Studeni 2011 (5)
Listopad 2011 (2)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (5)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (9)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (8)
Ožujak 2011 (10)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (5)
Prosinac 2010 (5)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (5)
Kolovoz 2010 (4)
Srpanj 2010 (6)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)

Opis bloga

Linkovi

Narode probudi se!

Tekstovi